Dominikova vianočná pieseň – regionálne kolo


Košice, 11. december (TSKE) Vo štvrtok 7. decembra 2023 zorganizovala Cirkevná ZŠ s MŠ sv. Gorazda na Juhoslovanskej ulici č. 2 v Košiciach 7. ročník súťaže v speve vianočných kolied a piesní pod názvom Dominikova vianočná pieseň. Je vyjadrením úcty a vďaky nášmu blahoslavenému o. Metodovi Dominikovi Trčkovi. Zároveň poukazuje na krásu a hĺbku koledy v cirkevnoslovanskom jazyku i prehlbuje medziľudské vzťahy a spoluprácu medzi školami rôznych zriaďovateľov, a to nielen cirkevných.

V úvode všetkých za vedenie školy privítala pani zástupkyňa Viera Tchurová. Osobnosť blahoslaveného o. Metoda Dominika priblížil o. Michal Galmus, duchovný správca školy.

O speváckych výkonoch rozhodovala odborná porota, ktorej predsedníčkou je od samého začiatku pani Daniela Popovičová, DiS. art. zo ZUŠ M. Hemerkovej. Pri rozhodovaní jej tento rok pomáhala pani Mgr. Lucia Lovašová, zbormajsterka Katedrálneho zboru sv. Cyrila a Metoda a o. Peter Paľovčík, v mediálnom svete známy ako Páter Peter.

Tento rok boli spevácke výkony veľmi vyrovnané a zanechali vo všetkých hlboký umelecký, ale aj duchovný zážitok. Porota doposiaľ udelila najviac diplomov za umiestnenie v zlatom pásme. Všetkým srdečne blahoželáme!

Text: S. Jeníková

Foto: sr. Simeona