Szent István király ünnepe a kassai görögkatolikus székesegyházban

Kassa, augusztus 23. (TSKE) Augusztus 20.-án, szombaton, a kassai Legszentebb Istenszülő születéséről elnevezett görögkatolikus székesegyházban ekumenikus istentiszteletre került sor a Szent István király ünnepe alkalmából, melyen részt vettek a történelmi egyházak – görögkatolikus, római katolikus és református egyház – hívei lelkipásztoraikkal együtt.

A bizánci vecsernye mintájára összeállított istentiszteletet Bohács Béla atya, a magyarajkú görögkatolikus hívek püspöki helynöke vezette. Szentbeszédet Pásztor Zoltán atya, a római katolikus egyház főhelynöke mondott. A Szent Istvánhoz intézett imákat és könyörgéseket Oremus Zoltán, a kassai református egyház esperese imádkozta. Az istentiszteleten részt vettek Tamás Belá atya, római katolikus káplán és Pankulics Patrik, görögkatolikus káplán.

Az ünnepséget jelenlétével megtisztelte Dr. Hetey Ágota fökonzul is, a kassai Magyarország Főkonzulátusa képviseletében.

Az istentiszteleten már hagyományosan részt vettek a Csemadok (Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség) képviselői is.

Fotó: TSKE