Pohrebné obrady vladyku Milana Šášika CM, mukačevského eparchiálneho biskupa

Posledná rozlúčka so zosnulým mukačevským eparchom vladykom Milanom Šášikom CM bude v nedeľu a pondelok 19. - 20. júla v Užhorode, kde bude pochovaný v krypte Katedrály Povýšenia Svätého kríža.

Vladyka Milan Šášik CM, mukačevský eparchiálny biskup, náhle zomrel v utorok 14. júla v užhorodskej nemocnici v dôsledku trombózy. Pán si ho povolal v 68. roku života, 45. roku kňazstva a 18. roku biskupskej služby. Mukačevskú gréckokatolícku eparchiu viedol od roku 2003, najprv ako apoštolský administrátor a od roku 2010 ako eparchiálny biskup.

V Užhorode bude v nedeľu 19. júla o 17.00 (16.00 nášho času) rakva s telom vladyku Milana Šášika prenesená do seminárnej kaplnky, kde bude po slávení Božskej liturgie sv. Jána Zlatoústeho nasledovať pohrebný obrad biskupa. Posledná rozlúčka bude pokračovať celonočným modlitbovým bdením. Priamy prenos zo seminárnej kaplnky bude možné sledovať na cez internet.

Ráno v pondelok 20. júla prenesú rakvu do Katedrály Povýšenia Svätého kríža v Užhorode, kde bude o 10.00 (9.00) archijerejská svätá liturgia, po ktorej budú telesné ostatky vladyku Milana Šášika uložené do katedrálnej krypty. Živé vysielanie bude na tomto odkaze.