Denné centrum Teodora Romžu počas jarných prázdnin usporiadalo pre deti a matky z Ukrajiny zaujímavé podujatia

Košice, 13. marec (TSKE)Denné centrum Teodora Romžu Košickej eparchie, počas jarných prázdnin v Košickom kraji, usporiadalo pre deti a matky z Ukrajiny zaujímavé podujatia. Aktivity prebiehali počas celého týždňa od 6. marca. Patrili medzi ne výstup na Hrebienok v Tatrách, kde navštívili Ľadový dóm a Rainerovu chatu. Výlet bol sprevádzaný slnečným, studeným dňom s príchuťou prichádzajúcej jari. 

Následne stredu 8. marca navštívili ukrajinské deti podujatie v Kulturparku v Košiciach s názvom Soľ nad zlato.  Stretnutie prebiehalo so zaujímavým výkladom a možnosťou vyskúšať si pokusy so soľou.

Ďalšie dni  strávili tieto matky a deti v dennom centre, kde  prebiehali  ručné kreatívne  práce, no tiež jarné práce  v záhrade. Obrovským potešením bola pre nich výroba ich tradičného jedla, ktorými sú pirohy.  Spoločný čas pri tejto aktivite bol nezabudnuteľný, plný nadšenia a zdieľania. Počas tohto týždňa  sme vytvorili pre nich priestor na načerpanie nových síl, tak pre deti  ktoré sa vrátia do škôl, ako aj pre matky a ženy, ktorú sú tam bez manželov a otcov.

TSKE informoval sr. Alžbeta Gerberiová