Püspöki helynök találkozott Magyarország szlovákiai nagykövetével

Kassa, november 24. (TSKE) Kedden, november 24.-én, Magyarország Nagykövetségén, Kassán, ifj. Bohács Béla atya, a kassai görögkatolikus egyházmegye magyar hívei számára kijelölt püspöki helynök, diplomáciai látogatás alkalmával találkozott Magyarország szlovákiai nagykövetével, Dr. Hetey Ágotával. Mivel hivatalukat még mindketten viszonylag rövid ideje töltik be, a találkozó fő témája a kölcsönös kapcsolat kialakítása és a bemutatkozás volt.

A püspöki helynökké szeptemberben kinevezett ifj. Bohács Béla atya bemutatta a Kassai görögkatolikus egyházmegyét, külön figyelmet szentelve a magyar hívek pozíciójának és helyzetének. Megköszönte az eddigi jó kapcsolatokat és támogatást, valamint reményét fejezte ki, hogy ez a jövőben is így marad.

Dr. Hetey Ágota, magyarországi nagykövet, aki ez év márciusában lépett hivatalba, örömét fejezte ki, hogy a magyar hívek számára külön püspöki helynök lett kinevezve. Kijelentette, hogy ezzel a Kassai görögkatolikus egyházmegye vezetősége kifejezte, mennyire gondját viseli a magyarajkú híveknek. Véleménye szerint ez a kinevezés jelentős fejlődést jelent az ezen, a Kassai görögkatolikus egyházmegye organikus részét képező nemzetiséggel történő kommunikáció és pasztoráció minőségére nézve. Hozzátette, hogy továbbra is szándékában áll jó kapcsolatot ápolni az egyházmegyével, akárcsak elődeinek.

Végezetül ifj. Bohács Béla atya személyesen meghívta Dr. Hetey Ágota nagykövetet a Legszentebb Istenszülő klokocsói ikonja könnyezésének 350. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre, melyre december 27.-én kerül sor Nagymihályban.

TSKE

Fordította: Dévald Dániel

Fotó: TSKE